Kruthare

Måla om golvsocklar & snickerier

GUIDE

Måla om golvsocklar & snickerier

Måla om golvsocklar & snickerier – Hur gör man?


Att fräscha upp golvlister och golvsocklar är ett steg mot att lyfta den estetiska upplevelsen i ett rum. Dessa små men betydelsefulla detaljer ramar in och skapar kontrast, vilket inte bara ger en visuell effekt utan även bryter av mot färgerna på väggarna och golvet. Som en etablerad målarfirma i Täby står vi självklart till tjänst om ni inte har möjlighet att ta itu med detta projekt på egen hand.

Förutom den estetiska aspekten fyller golvlister även en praktisk funktion genom att smidigt dölja eventuella ojämnheter vid golvläggning och målning/tapetsering. Många gånger läggs golv levande, vilket resulterar i små mellanrum mellan golv och vägg, och just här fungerar listerna som en elegant täckning.

Tyvärr blir golvsocklarna ofta förbisedda när det kommer till rengöring. De drar åt sig damm, smuts och fett, och många glömmer att ge dem en ordentlig omvårdnad. Detta slitage påverkar inte bara intrycket av rummet utan kan också göra att en från början vit golvlist snabbt tappar sin färg och fräschhet.

Dessutom tillkommer vardagens slitage. Barn leker och stöter sina leksaker mot listerna, och även dammsugning kan med tiden orsaka skador. Men oroande behöver inte detta slitage vara, för att ge listerna en uppfräschning är varken komplicerat eller tidskrävande.

Renoveringsprocessen steg för steg:

  1. Tvätta listerna: Inled renoveringen genom att tvätta golvlister noggrant med vanlig målartvätt. Se till att golvet är ordentligt täckt (vid arbete på plats) och att möbler är undanröjda från väggarna för att skapa ett optimalt arbetsutrymme.
  2. Använd stålskrapa: Ta hjälp av en stålskrapa för att försiktigt avlägsna överflödig färg. Var dock försiktig så att du inte blir för nitisk. Målet är att rengöra listerna utan att överdriva ansträngningen.
  3. Slipa ytan: Slipa listerna för att ge ytan en lätt uppruggning. Använd fint sandpapper och arbeta metodiskt längs väggarna. Fullborda processen genom att noggrant torka rent listerna med hjälp av en mikrofiberduk.
  4. Spackla vid behov: Om det finns trärena ytor, måla dem med en grundfärg. Spackla eventuella sprickor och ojämnheter, slipa för att uppnå en jämn yta och torka rent med en mikrofiberduk.
  5. Målning av listerna: Avsluta renoveringsprocessen genom att måla listerna med en halvblank snickerifärg. Den här typen av färg är inte bara lätt att rengöra utan ger också en elegant finish. Täck längs väggarna för att undvika överflöd och spill. Måla noggrant två varv och ta bort tejpen så snabbt som möjligt för att undvika onödiga kladdigheter. För en modern touch, överväg att använda en färg annorlunda än vit, vilket just nu är en het trend inom inredning. Att matcha golvlisterna med väggfärgen kan skapa ett imponerande och sammanhängande intryck.

 

Genom att noga följa dessa steg kommer dina golvlister att återfå sin forna glans och bidra till ett fräscht och stämningsfullt rum. Om du känner att snickerimålningen är övermäktig är vi som din målare i Täby – Kruthare AB alltid redo att bistå och göra ditt renoveringsprojekt till en smidig och framgångsrik process.

Flexibilitet och Mångsidighet

Vi på Kruthare är inte bara målare; vi är också problemlösare. Oavsett om du behöver hjälp med kontorsanpassningar, trapphusmålning eller servicemålning är vi flexibla och kunniga för att möta dina krav och optimera effektiviteten.

Socialt Ansvarstagande

Som en del av samhället är Kruthare måleri AB engagerade i att främja hållbar utveckling inom miljö, samhälle och sociala områden. Vi stöder lokala idrottsklubbar och strävar efter att vara en positiv kraft för barn och ungdomar.

Kontakta Oss

Vill du förvandla din arbetsplats med unika väggmålningar? Kontakta Kruthare måleri AB idag! Ring oss på 08-32 40 10 eller fyll i vårt kontaktformulär här.

Tillsammans skapar vi en arbetsplats där kreativitet och produktivitet blomstrar!